Най-важните избори в последните десетилетия в Турция вече приключиха. Развръзката ще

...
Най-важните избори в последните десетилетия в Турция вече приключиха. Развръзката ще
Коментари Харесай

Приключиха изборите в Турция! Висока избирателна активност и атрактивни гласоподаватели

Най-важните избори в последните десетилетия в Турция към този момент завършиха. Развръзката ще покаже дали завършва 20-годишната епоха на ръководството на президента Реджеп Тайип Ердоган.
Прочетете още
Вотът се състоя при доста висока интензивност - всекидневно за турски избори след 87% на последното гласоподаване. Местни и интернационалните медии демонстрираха фотоси с хиляди редящи се на опашки да гласоподават късно след обяд.

Гласуването протече без особени произшествия. Имаше и изключения, да вземем за пример за офанзива против хора с религиозни одежди в Истанбул, само че нямаше данни за съществени проблеми.

Трудното следва, откакто урните затворят (17 ч. българско време):
Екзит пол няма. Забрана за издание на данни работи до 18 ч., по-късно тя отпада единствено отчасти.В идващите няколко часа, само че евентуално не преди 21 ч., е допустимо да има индикации дали изборите ще са с явен победител на президентския избор, или ще се стигне до балотаж.Парламентарните избори, съгласно множеството прогнози, евентуално ще запазят наклонността: ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) на президента Реджеп Тайип Ердоган ще остане най-голямата. Въпросът е какъв брой места ще има опозицията и дали - както сочат няколко анкети - обединението към властта ще остане на косъм от болшинство.Много непосредствен резултат на президентските избори обаче може да докара до оборване на вота, въпреки да е малко евентуално ясна победа на Кемал Кълъчдароглу да бъде подценена от Ердоган.
Изборите, описвани от доста наблюдаващи като най-оспорваните и решаващи в Турция от десетилетия, сигурно ще бъдат белязани от висока интензивност, въпреки да следва изборната комисия да огласи данните.

Атрактивни гласоподаватели пък събраха хиляди лайка в обществените мрежи:



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР